Sinterklaas in Gilze!

Sinterklaas

De Sinterklaasmuziek klonk afgelopen zaterdag al lekker door de straten van Gilze. Op zaterdagmiddag kwam Sint met zijn pieten aan op televisie in Gorinchem. Daarna reed hij natuurlijk supersnel naar het mooie Gilze. Vanaf het Steenakkerplein tot aan de Ridderstraat stonden de stoepen vol met blije gezichtjes die de Sint en zijn pieten aan het opwachten waren. Ondanks de regen was het een drukke, vrolijke boel!

De Sint en zijn pieten namen alle tijd voor de mensen aan de kant. Ze mochten zelfs Ozosnel aaien, wat vonden ze dat leuk! Alle mensen aan de kant, ontzettend bedankt dat jullie gekomen zijn!

Op zondag stond de Schakel op z’n kop voor het Pietenhuis. Om 9:30 werd het Pietenhuis geopend door burgemeester Derk Alssema samen met Sinterklaas. Er was van alles te doen in het Pietenhuis; schminken, glittertattoos, klimmen en klauteren. Ook kon je een prachtige ballon krijgen in verschillende figuren. Er werd voorgelezen bij de Koningsbeer. Bij Spetters konden ze ringen gooien en pietje prik spelen. Daarnaast was de Vossenberg weer van de partij en konden ze hele leuke spelletjes spelen, in de ballenbak en met blokken bouwen. Ze konden op de foto bij de Photobooth en er hingen zelfs allemaal tekeningen in het pietenhuis die gemaakt zijn door jullie! Bezoekers en sponsors ontzettend bedankt, hopelijk tot volgend jaar!